Als ouder wil jij het beste voor je kindje en daar hoort voeding ook bij. Zo krijgt je baby alle vitamines en andere voedingsmiddelen binnen die nodig zijn om te groeien. Maar soms is het lastig om een keuze te maken welke voeding nou het beste is voor je baby of een goede vervanging te vinden wanneer het niet helemaal lukt om borstvoeding te geven. In dit geval kan je ook ook altijd een beroep doen op de kraamverzorgster.

Borstvoeding

Elke arts en specialist zal je aanraden om je baby borstvoeding te geven. Dit is niet alleen een heel goed moment om te werken aan de band met je kindje, maar de moedermelk bevat ook nog eens stoffen die niet in kunstvoeding voorkomen. Denk hierbij aan voedingsstoffen en antistoffen, waardoor jij je kindje beschermt tegen ziektes zowel nu als voor in de toekomst. Het is goed om je kindje borstvoeding te geven op vaste tijden, maar leg je baby ook aan de borst wanneer je merkt dat hij of zij daar behoefte aan heeft. Zo help jij je kindje bijvoorbeeld om flink te groeien tijdens een groeispurt.

 

Fles- of kunstvoeding

Het is ook mogelijk dat je een aantal redenen hebt om geen borstvoeding te geven. In dit geval geef je dan kunstvoeding met de fles. Tussen alle aanbieders van kunstvoeding kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken welke variant jij het beste aan kunt schaffen. In dit geval kan de kraamverzorgster je helpen. Daarnaast is het ook aan te raden om tijdens het voeden zoveel mogelijk contact te maken met je kindje door deze tijdens het drinken op de borst te leggen.

Hulp van de kraamverzorgster

Wil je graag meer hulp bij de juiste babyvoeding kiezen? Kom je wat moeilijkheden tegen tijdens het aanhappen bij de borstvoeding? Wil je graag meer weten over welke kunstvoeding jij moet kiezen of hoe je dit het beste klaar kunt maken? Schakel dan altijd de hulp in van de kraamverzorgster. Deze specialist weet precies wat je kindje nodig heeft en kan jou duidelijke instructies geven, of je nou kiest voor borstvoeding of kunstvoeding.