Heb je binnenkort een babyshower van een familielid of vriendin? In dat geval is het verstandig om alvast vooruit te denken over een passend cadeau. Het kan leuk zijn om zelf een cadeau te verzinnen, maar je kunt dit ook combineren met anderen! Door samen een mooi budget bij elkaar te leggen, kun je vaak voor een wat luxer cadeau kiezen waar ontvangers meer aan hebben. Een kind in huis is vaak immers al bijzonder duur! In dit artikel zetten we verschillende cadeautips voor je op een rijtje. Zo kom je tot leuke ideeën, waar je zelf wellicht nog niet aan had gedacht.

 

#1: een mooi sieraad voor je zwangere vriendin

Vaak geldt dat persoonlijke cadeautjes veel waardevoller voor mensen zijn, dan algemenere presentjes. Om deze reden kan het leuk zijn om een mooi sieraad te geven! Denk bijvoorbeeld aan een ketting met een hanger die past bij een zwangerschap, een armbandje of een mooie ring. Op deze site vind je een breed aanbod aan geschenkartikelen, die onder meer aan een zwangere vriendin gegeven kunnen worden. Door het cadeau samen met anderen te geven, hoeft een sieraad helemaal niet zo duur te zijn!

 

#2: een speelkleed voor het kind

Ook kan het leuk zijn om een speelkleed te geven voor het kind. Het leuke aan zo’n speelkleed is dat je deze kunt personaliseren. Laat er bijvoorbeeld jullie namen in naaien, of kies voor een speelkleed met opdruk. Niet alleen is dit cadeau persoonlijk, ook komt een speelkleed altijd van pas. Er worden ook speelkleden aangeboden waarop de verschillende maanden staan. Zo kan de zwangere vriendin iedere maand een foto van het kind op het speelkleed maken, met bijvoorbeeld een rammelaar om het nummer van de maand. Leuk voor later!

 

#3: een eerste kledingsetje voor het kind

Vergelijkbaar met een speelkleed is een eerste kledingsetje. Welke vrouw vindt het niet leuk om op de kinderafdeling van kledingwinkels te kijken? Babykleding wordt vaak erg schattig gevonden, is vaak niet heel duur en wordt in ontzettend veel modellen aangeboden. Kies voor een kledingsetje die past bij de smaak van de ontvanger hiervan. Ook bij een kledingsetje is het mogelijk om voor een persoonlijke touch te zorgen. Combineer de kleding bijvoorbeeld met leuke sokje of een mutsje, waarin je de naam van de baby of je eigen naam laat naaien.

 

 

 

#4: een boekenmand samenstellen

Een vierde cadeau voor een babyshower is het samenstellen van je eigen boekenmand. Voor kinderen kan het ontzettend leuk zijn om door boekjes te bladeren als ze jong zijn. Kies bijvoorbeeld voor de boeken van Nijntje of Kikker. Het zijn boeken die ieder kind gelezen heeft en nog altijd zeer leuk worden gevonden door kleintjes. Door de boeken in een boekenmand te leggen wordt het cadeau niet alleen praktisch, maar is het ook nog eens leuk verpakt! Op internet lees je meer over de boeken die momenteel veel door moeders met baby’s worden voorgelezen.

 

#5: maak een jeep van luiers

Wanneer je vriendin een zoon krijgt, kan het leuk zijn om een jeep te maken van luiers! De luiers zijn vaak behoorlijk duur, waardoor het voor moeders prettig is om alvast een voorraad aan luiers te hebben. Door de luiers te gebruiken voor een jeep, blijft je cadeau origineel. Op internet vind je hier voorbeelden van.