Een mooi, stralend gezichtje lacht je nu dagelijks toe. Maar ook wat extra zwangerschapskilo’s zijn erbij gekomen. Natuurlijk willen de meeste verse mama’s direct dat overtollige vetweefsel weer kwijt raken. Maar hoe kun je dit nou het beste doen? Lees hiervoor deze 6 praktische adviezen voor het diëten en kilo’s kwijtraken na het krijgen van een baby.

1. Actief Borstvoeding Geven

Uiteraard is dit niet aan de orde voor alle mama’s, maar het geven van borstvoeding aan de kleine spruit helpt zeer zeker om het overtollige vet snel weer kwijt te raken. Het maakt hierbij eigenlijk niet uit of het direct aan de baby wordt gegeven, of eerst wordt afgekolft.

Uiteraard zit babymelk vol met vettige middelen, wat ergens vandaan moet komen: ziedaar de simpele en natuurlijke oplossing om snel van dat extra vetlaagje af te komen!

2. Een Vast (En Gezond) Eetpatroon

In het drukke leven van een verse moeder kan het wel eens gebeuren dat er een maaltijd bij in schiet. Zo vergeet je bijvoorbeeld ’s ochtends te ontbijten omdat je zo druk bezig bent met je kind. Je denkt misschien dat het niet erg is om een keer een maaltijd over te slaan, maar je vergeet vaak dat deze gemiste maaltijd wordt ingehaald met (ongezonde) tussendoortjes.

Als je ervoor zorgt dat je lichaam is gewend aan een vast eetpatroon zal je minder snel verleid worden om tussendoortjes te eten. Een bijkomend voordeel van het eten op dezelfde tijden is dat je lichaam en geest er rustig door worden, terwijl je ook aan het afvallen bent.

Als je tussen je ontbijt, lunch en avondeten toch trek hebt, kies dan voor gezonde tussendoortjes. Voorbeelden van gezonde tussendoortjes zijn fruit, noten of rijstwafels. Het kan bijvoorbeeld lekker zijn om een smoothie te maken. Let er dan wel op dat je geen extra suiker toevoegt.

Let op: het is wel belangrijk dat je gevarieerd eet. Als je iedere keer hetzelfde eet krijgt je lichaam niet genoeg verschillende voedingsstoffen binnen, maar dit is wel belangrijk voor je gezondheid, omdat je lichaam aan het herstellen is na de bevalling. Ook is het belangrijk voldoende voedingstoffen binnen te krijgen als je borstvoeding geeft.

3. Beweeg Met Je Baby

Met de komst van je nieuwe gezinslid denk je er misschien niet zo snel aan, maar beweging is belangrijk! Je hebt misschien geen tijd om veel te sporten, omdat je veel voor je baby moet zorgen. Daarom is wandelen een leuke activiteit, zowel voor jou als voor je baby.

Je kan na de bevalling beginnen met kleine wandelingen met de kinderwagen. Dit is niet alleen gezond voor jezelf, maar ook je baby zal hier de vruchten van plukken. Door regelmatig te wandelen maakt de kleine al vroeg kennis met de buitenwereld.

Als je wandelen saai vindt kan je bijvoorbeeld ook dansen. Je kan dansen gewoon thuis doen, en het is ook leuk om met de baby te doen. Als je danst val je op een vrolijke manier ongemerkt veel af.